Andersson har bjudit in till säkerhetssamtal

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Magdalena Andersson har bjudit in till samtal om Sveriges säkerhetspolitik med anledning av Rysslands agerande på senare tid. Det bekräftar moderatledaren Ulf Kristersson för SVT.

Oppositionspartier har tidigare krävt insyn i Sveriges säkerhetspolitik, med anledning av situationen vid den rysk-ukrainska gränsen och Rysslands krav på Nato.

Ulf Kristersson uppger att han begärde ett möte före jul och Magdalena Andersson har sagt till Göteborgsposten att hon kommer att kalla partiledarna till samtal ”inom kort”. Nu säger M-ledaren att statsministern alltså kallat till ett sådant möte:

– Vi har fått en inbjudan nu, och det var bra. Jag tycker det är viktigt med bred internationell enighet i sådana här frågor, att vi gör en gemensam analys av det som sker och kring vad som är bra för Sverige. Så det är bra att de blir av och de kommer att ske i närtid, säger Ulf Kristersson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.