Anna Kinberg Batra: “Tror det blir en ny regering”

Publicerad

Efter att ha lämnat rampljuset gör Anna Kinberg Batra sin första tv-intervju på ett år, där hon kommenterar regeringsbildningen.
– Jag vill inte bli en sådan partiledare som recenserar mina efterträdare offentligt, säger hon till SVT:s Morgonstudion.

Det har gått över ett år sedan Anna Kinberg Batra avgick som Moderaternas partiledare och det politiska läget ser minst sagt annorlunda ut nu i jämförelse med då. Det hindrade inte henne från att ge några råd till efterträdaren Ulf Kristersson (M).

– En sak jag lärde mig när man hade det jobbigt, är att det är en sak vad man säger och hur man önskar att det skulle vara, och sen finns det en annan sak som ofta är partiledarens jobb, nämligen att ta tag i komplicerade lägen när det inte blir som man hade tänkt sig, säger Kinberg Batra.

– Men jag tror att det blir en ny regering och att Ulf Kristersson blir statsminister, tillägger hon.

”Vill inte recensera mina efterträdare”

Hon vill däremot inte gå in i detalj på hur Kristersson bör agera i det rådande låsta läget.

-  Jag vill inte bli en sådan före detta partiledare som recenserar mina efterträdare offentligt. Det är några andra som gör men det vill inte jag.

Se intervjun med Anna Kinberg Batra i SVT:s Morgonstudion ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Regeringsbildningen

Mer i ämnet