USA:s president Trump och Trudeau ska starta ett initiativ för att hjälpa kvinnliga entreprenörer. Foto: Vita huset

Är det här Trumps svar på Lövins känga?

Uppdaterad
Publicerad

Isabella Lövins bild där hon signerar ett lagförslag omringad av kvinnor blev en viral känga till Donald Trump som spreds över världen. Nu fotas Trump vid ett skrivbord – och gissa vad? Han är helt omringad av kvinnor.

Symbolkriget mellan Sveriges klimatminister Isabella Lövin och den amerikanske presidenten Donald Trump kan ha nått en ny nivå. I vad som kan tolkas som ett svar på Lövins bild där hon ger en rejäl känga till presidenten, låter sig nu Trump fotas vid ett skrivbord omringad av kvinnor. Och den kanadensiske premiärministern Justin Trudeau. Tillsammans ska de två ledarna starta ett initiativ för att främja kvinnliga entreprenörer.

– Kvinnors fulla kraft kan överträffa allt, sade Trump.

Läs mer: Isabella Lövins känga till Trump

Det hela började med att Donald Trump kritiserades för att han signerade en order som inskränkte kvinnors aborträttigheter, helt omringad av bara män, en bild som flera tog sig an att kommentera och göra narr av.

Foto: Skärmdump från Twitter

Isabella Lövin å sin sida twittrade sedan en bild där hon signerar ett förslag till en ny klimatlag, helt omringad av bara kvinnor. I en kommentar sa hon till SVT Nyheter att hon ville visa på att Sverige har en feministisk regering och att var och en fick tolka den ur de ville.

Isabella Lövin signerar förslag till ny klimatavtal i en bild som tydligt ger en känga till Trumps undertecknande av finansieringsstopp till abortorganisationer. Foto: Regeringen

Då Lövins bild spreds som en löpeld är det inte helt osökt att anta att den även nått Vita huset. Bland annat delade världstjärnan Miley Cyrus Lövins bild på sitt instagramkonto som har nästan 60 miljoner följare.

SVT Nyheter har sökt Isabella Lövin för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.