Beatrice Ask Foto: Scanpix

Ask: Läget är väldigt allvarligt nu

Uppdaterad
Publicerad

Läget är väldigt allvarligt nu. Det säger justitieminister Beatrice Ask (M) med anledning av de nya oroligheterna i flera Stockholmsförorter i natt.

–  Vi har ett läge som måste hanteras. Vi måste få bort det här våldet och förstörelsen, sade Ask i SVT:s Gomorron.

Ask sade sig vara mycket bekymrad över de ungdomar som är med i upploppen och skapar förstörelse för en massa människor i de utsatta områdena.

Stockholmsupplopp

– Det är många nu som blivit av med sina bilar, förskolor som blivit nedbrända och att det eldas lite överallt och ungdomar löper amok.

Oroad för våldet mot polis och brandkår

Hon bekymras också över att polis och räddningspersonal utsätts för våld.

– Man kastar inte sten på polis som försöker hjälpa brandkåren med att ta sig fram, man kastar inte sten på ambulanser och man kastar inte sten överhuvudtaget. Vi måste få stopp på den här typen av fasoner.

Ask menar också att det är viktigt att man nu får tag i dem som är ansvariga för brotten.

– Det är viktigt att de sätts dit och att man lagför dem, för man kan inte ge sig på människor och föremål på det sättet som nu sker.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholmsupplopp

Mer i ämnet