Svärdet visade sig vara ett leksakssvärd. Foto: Polisens förundersökning

Barn hotat med svärd vid resecentrum i Kungsbacka – man döms till fängelse

Publicerad

Det var i augusti förra året som en pojke gick genom tunneln vid Kungsbacka station då han plötsligt såg en man där med ett svärd i handen. Mannen, som stod en och en halv meter från pojken, drog med fingrarna över svärdet och sade högt ”ska jag hugga dig?”.

Pojken gick därifrån så snabbt han kunde och ringde sin pappa som larmade polisen. Strax därefter kunde polisen gripa mannen med svärdet i närheten av Resecentrum. Svärdet visade sig vara ett leksakssvärd och mannen verkade, enligt polisen, drogpåverkad.

10 000 i skadestånd

Nu döms mannen, som är i 50-årsåldern, av Varbergs tingsrätt till två månaders fängelse för olaga hot. Han ska även betala ett skadestånd på 10 000 kronor till pojken. Mannen själv nekar till brott. Leksakssvärdet har polisen tagit i beslag, det får mannen inte tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.