Foto: TT

Begärs häktade efter misstänkt korruption på Fastighetsverket

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer, däribland generaldirektör Björn Andersson, begärs nu häktade efter den misstänka korruptionshärva på Fastighetsverket som rullats upp i veckan.

Kammaråklagare Katarina Stenström Ros har på förmiddagen lämnat in häktningsframställningar i ärendet om Statens fastighetsverk.

Statens fastighetsverks generaldirektör Björn Anderson och en fastighetsdirektör sitter anhållna misstänkta för grov trolöshet mot huvudman. Dessutom är en tidigare fastighetschef och dennes fru anhållna för inblandning i härvan.

Korruptionshärva på Fastighetsverket

Häktningsförhandlingarna inleds preliminärt klockan 13.00 och beräknas hålla på till cirka 15.30, enligt Åklagarmyndigheten.

Kalla fakta avslöjade härvan

Det har varit några intensiva dagar på Statens fastighetsverk sedan den misstänkta korruptionshärvan rullats upp av Kalla fakta i TV4.

Via sin advokat Frida Wallin nekar Björn Anderson till brott. Fortfarande är det mycket tidigt i processen, och vad som nu händer i ärendet är upp till åklagaren.

– Så vitt jag känner till är han fortfarande anhållen och befinner sig på Kronobergshäktet, sade Wallin tidigare under fredagen till TT.

Statens fastighetsverk förvaltar kulturarvet i Sverige i form av bland annat slott, residens och museum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Korruptionshärva på Fastighetsverket

Mer i ämnet