Benny Karlsson dök upp i rutan istället för programledare Katarina Sandström. Foto: SVT

Benny blev ofrivillig kändis

Uppdaterad
Publicerad

Tittare satte sig i soffan för att titta på kvällens sändning av Rapport. Men i stället för den vanliga programledaren dök ett annat, inte lika välbekant, ansikte upp i rutan. Ansiktet tillhör Benny Karlsson, som i kväll blev en något ofrivillig kändis för tv-publiken.

Benny Karlsson arbetar som sändningsproducent på SVT. I vanliga fall sitter han inte i studion, utan arbetar bakom kameran.

Men just den här torsdagen satt han istället på andra sidan av kameralinsen, för att testa tekniken inför de senare sändningarna.

– Egentligen skulle programledaren ha suttit där, men eftersom jag fanns på plats och det var ett test så satte jag mig, säger Benny Karlsson.

Tekniska problem

Det blev inte riktigt som planerat. På grund av tekniska problem, som berodde på ett växlingsfel hos SVT:s nätoperatör Teracom/Boxer group, gick inte de första sex minuterna av Rapport ut i tv.

I stället för riksnyheter fick många tittare se svart ruta – blandat med en bild från en regional studio. Och det dröjde inte länge innan frågan dök upp på twitter: Vem är det som sitter i rutan?

”Har gjort det en gång tidigare”

Svaret är alltså: Benny Karlsson. Och det var inte första gången han dök upp i tv.

– Jag har faktiskt gjort det en gång tidigare, för länge sedan. Då ringde en bekant och sa att ”jag ser ju dig i bild”. Men den här gången har ingen ringt.

Är det här något man får vara beredd på i ditt jobb?

Ja, man får tydligen vara det, säger Benny Karlsson och skrattar.

Här kan du se hela sändningen av Rapport i efterhand, utan Benny Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer