Besked om misstroendeförklaring mot Peter Hultqvist kommer tidigast i slutet av veckan, säger Jan Björklund (L). Foto: TT

Besked om misstroendeförklaring mot Hultqvist dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Alliansens besked om huruvida det blir en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S) eller inte kommer tidigast i slutet av den här veckan, uppger Liberalernas partiledare Jan Björklund till DN.

– Tidigast kommer vi att göra ett ställningstagande mot slutet av den här veckan. Vår utgångspunkt är det blir ett misstroende mot Peter Hultqvist men vi ska också väga in ytterligare information, säger Jan Björklund till DN.

Regeringen svarar Konstitutionsutskottet

Under tisdagen har regeringen svarat riksdagens konstitutionsutskott (KU) på en mängd frågor om hur den hanterat IT-skandalen i Transportstyrelsen. Svar som kan bli avgörande för om Alliansen väcker misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist (S).

IT-skandalen

– Som Centerpartiet och hela Alliansen sa för ett antal veckor sedan ligger misstroendeförklaringen fast om ingen ny information framkommer som ändrar den sakliga grunden, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf till SVT Nyheter.

– Det kan komma ny information under dagen när regeringen lämnar in sina svar till KU. När de har kommit ska vi ta ett samlat grepp och göra en samlad analys från Alliansens sida, säger hon.

Hultqvist jobbar på som vanligt

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) säger till TT att han ”jobbar på precis som vanligt” trots hotet om misstroendeförklaring. Han tycker att hotet är ”fel från början” men att han inte kan påverka hur andra agerar.

– Jag har en planering för hösten och våren och jobbar på precis som vanligt, säger Peter Hultqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen

Mer i ämnet