Jan Björklund, Folkpartiets partiledare. Foto: TT

Björklund vill ha fri hyressättning

Publicerad

Bostadsmarknaden fungerar inte anser Folkpartiet och lanserar en rad åtgärder. Några exempel: fri hyressättning i nybyggnation, bättre skattevillkor vid andrahandsuthyrning, färre möjligheter att överklaga byggbeslut, uppmjukat strandskydd.

”Den svenska hyres- och bostadspolitiken är de enda av de planekonomiskt inspirerade krigsregleringar som ännu 70 år efter andra världskrigets slut inte är avskaffad”, skriver partiledaren Jan Björklund på DN Debatt.

Under politikerveckan i Almedalen tidigare under sommaren lade FP fram två förslag för ökad rörlighet på bostadsmarknaden. Nu följer man upp med ytterligare tio förslag. En del av reformagendan är kontroversiell, medger Jan Björklund som på söndagen håller sommartal i Göteborg. I november ska partiets nya bostadspolitik behandlas på ett landsmöte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer