Bobbys mamma: Han ville ha ihjäl någon

Uppdaterad
Publicerad

Förhören med Bobbys mamma fortsatte i dag i Eksjö tingsrätt. Hon berättade då om sin rädsla för sambon och hur hon misshandlats. Att hon inte grep in kraftigare för att värna sonen förklarar hon med skräcken för sambon.

-Det fanns någon han ville ha ihjäl, skjuta, men han sade inte vem det var, berättade kvinnan. -Men jag var rädd att det kunde vara jag.

Kvinnan har målat upp sambon som den skyldige och som under hot tvingat henne att hjälpa till. Mannens advokat Per Oeheme försökte skapa tveksamhet kring hennes trovärdighet.

Bland annat förvånades han över hennes reaktion när hon hittade sin son död och sambon vid hans sida. -Frågade du inte ”Vad har hänt?”, undrade Oehme. -Nej, sade Bobbys mamma. Jag förstod att det var något allvarligt.

Oehme: Undrade du inte ”Har han puls, andas han, vad gör du?” -Nej.

Både mamman och sambon är åtalade för att ha mördat pojken. Alternativt vill åklagaren ha paret fällt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Tidsschemat håller inte, konstaterade rätten i dag och lade till ytterligare en rättegångsdag sedan förhören med mamman tagit längre tid än beräknat. För andra gången har nu antalet rättegångsdagar utökats. Första gången lades måndag den 22 maj till den ursprungliga rättegångsplanen. Nu har även måndag den 15 maj lagts till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.