Bolund: Ökat skydd för konsumenter

Publicerad

Regeringen presenterar nu flera åtgärder som ger alla konsumenter ett starkare skydd, skriver konsumentminister Per Bolund (MP) på SvD:s debattsida.

Bolund vill bland annat se en ny lag som gör det möjligt för Allmänna reklamationsnämnden (ARN) att pröva fler typer av tvister i stället för att de ska upp i rätten, skriver ministern på SVD:s debattsida.

Ett förslag till lagändring som även tidigare varit på tapeten är att konsumentombudsmannen (KO) ska få rätt att direkt stoppa företag som bryter mot reglerna om marknadsföring. I nuläget kan processen dra ut i flera år samtidigt som företaget under tiden kan fortsätta att tjäna stora pengar på konsumenters och konkurerande företags bekostnad, skriver Bolund.

Reglerna kring snabblåneföretag kommer också att ses över. Regeringen ska nu också ta fram nya regler kring bolån som enligt skribenten stärker konsumentens ställning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer