Foto: TT

Busch Thor: Inte sista spiken i kistan för Alliansen

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraterna står fast vid sitt krav och kommer väcka misstroendeförklaring mot Peter Hultqvist (S) så snart som möjligt. – Jag förstår inte hur man kan försvara någon som inte gör någonting för att stoppa säkerhetsläckaget, säger Ebba Busch Thor till SVT Nyheter.

– Den nya informationen bekräftar snarare att Sverige har en försvarsminister som inte vet hur han ska agera i en säkerhetskris.

Centern säger att det saknas saklig grund för misstroende?

IT-skandalen

– Jag förstår inte hur man kan försvara att en försvarsminister med ansvar för rikets säkerhet inte gör någonting för att stoppa grunden till säkerhetsläckaget trots att han känt till det sedan i mars 2016.

Spiken i kistan?

Hur kan ni inom en allians komma till så olika ståndpunkter i en viktig fråga?

– Vi kommer i första hand överens i politiska frågor och jag tycker att man ska ha respekt för att vi har viktat den här nya informationen olika, säger Ebba Busch Thor.

Men det här ser ju ut som sista spiken i kistan för Alliansen?

– Det är det inte. Vi samarbetar kring politiskt innehåll och kommer göra det i fortsättningen också.

LÄS MER: Hultqvist sitter kvar – L och C backar om misstroendeförklaring

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen

Mer i ämnet