Foto: SVT

Busch Thor (KD): Vi ska avsätta Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor sade i Agenda att hon är fast besluten att statsminister Stefan Löfven ska avsättas efter nästa val. – Om de rödgröna blir störst efter nästa val är det inte säkert att de får regera vidare, sade hon.

Busch Thor fick frågan om Alliansen skulle kunna regera med stöd av Sverigedemokraterna, om de rödgröna i valet blir större än Alliansen.

– Det är inte säkert att vi måste ta stöd av SD. Jag kan inte tänka mig att en Alliansregering gör det. Men jag kommer inte att styra över hur andra partier röstar i riksdagen, sade hon.

Ebba Busch Thor, som blev KD:s ledare för knappt ett och ett halvt år sedan, har inte lyckats lyfta partiets dåliga opinionssiffror. Hon sade att hon förstår att många är frustrerade över att det inte har vänt än.

– Vi har bara börjat. Det krävs lite tålamod. Jag tror på KD:s politik.

I Agendas reportage hörde vi en kristdemokrat som sade att de nya, hårdare förslagen från partiet har gjort lite ont. Är du inte orolig för att ni sviker era kärnväljare?

– Jag tror att vi valt rätt strategi. Vi kan inte begränsa våra värderingar till några få områden.  Men vi kommer alltid att stå upp för frihet och för de mest utsatta, sade Busch Thor.

Se intervjun genom att klicka på bilden ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Agenda

Mer i ämnet