Claes Elfsberg gör comeback i SVT

Publicerad

Claes Elfsberg, en av Sveriges mest meriterade programledarprofiler, bryter ny mark för SVT:s nyhetsförmedling. Med start i slutet av april leder Claes Elfsberg Rapports nya nyhetskanal på nätet, Play Rapport.

Nyhetsspelaren Play Rapport är den första i sitt slag i Sverige. Det blir en public service-tv-kanal för webben, fylld med korta nyhetsinslag från hela Sverige, som uppdateras fortlöpande.

-Det ska bli oerhört spännande att få vara med och ta Rapport in i framtiden, där alla kan välja var, när och hur de vill titta på Rapport, säger Claes Elfsberg.

I den kommande nyhetspelaren kommer alla inslag från SVT:s alla reportrar, korrespondenter och stringers sändas så snart de är klara för visning.

Förutom Claes Elfsberg, kommer flera andra erfarna nyhetsjournalister från Rapportredaktionen att fungera som programledare för Play Rapport.

– Claes Elfsberg är ”Mr Rapport” och därför är det självklart att just han blir vår mest framträdande programledare för nyhetskanalen Play Rapport, säger Morgan Olofsson, chef för Rapport.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer