Foto: SVT/TT

Nu kommer värmen – redan i maj

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det dags att damma av sommarkläderna. Efter ett kallt och vintrigt aprilväder kommer äntligen värmen. Åtminstone i de södra delarna av landet.

I början av nästa vecka fortsätter ett mer ostadigt väder med växelvis sol och regnskurar i stora delar av landet. Men efter onsdagen kommer ett stort högtryck till Sverige.

– Det ser lovande ut framåt långhelgen, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

20 grader och sol

I södra halvan av landet kommer temperaturen ligga mellan 15 och 20 grader och resten av maj ser ut att bjuda på en hel del sol.

– Det kommer en ordentlig vårvärme, mellan 15 till 20 grader i södra halvan av landet framåt torsdagen. Under söndagen blir det varmast och sedan fortsätter värmen, säger SVT:s meteorolog Per Stenborg.

Med stor sannolikhet kommer alltså sommaren 2016 att börja den första veckan i maj.

Sämre i norr

Men i vissa delar av landet dröjer sommarvärmen. I de norra delarna av landet kommer temperaturen ligga mellan 10 och 15 grader nästa vecka.

Här kan du läsa mer om veckans väder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.