Därför intervjuar Agenda Cecilia Fahlgren om Arbetsförmedlingen

Publicerad

I Agenda söndag 10 november intervjuas Cecilia Fahlberg om omgörningen av Arbetsförmedlingen, som Centerpartiet fick igenom i januariöverenskommelsen.

Reformen går ut på att privata och ideela aktörer ska ta över arbetsförmedlingens uppgift att hitta jobb till arbetslösa. Arbetsförmedlingen ska bara syssla med myndighetsdelen av verksamheten. Omgörningen bygger på reformer som genomförts i bland annat Australien och Storbritannien, som Centerpartiets arbetsmarknadspolitiska talesperson Martin Ådahl anser vara framgångsrika.

På uppdrag av den rödgröna regeringen har Cecilia Fahlberg under två och ett halvt års tid utrett Arbetsförmedlingen och lagt förslag för hur den borde reformeras. Hon har bland annat granskat effekterna av reformen i Australien, och menar att det är svårt att avgöra hur framgångsrik den varit. Hon menar också att Arbetsförmedlingen borde reformeras mera stegvis. Fahlberg har tidigare arbetat med arbetsmarknadsfrågor som ordförande för tjänstemannafacket Unionen. Unionen är partipolitiskt obundet.

I Agenda får Martin Ådahl (C) ge sin syn Cecilia Fahlbergs kritik av reformen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet