Carolina Neurath, André Pops, Karin Magnusson och Pelle Nilsson ska vara huvudprogramledare för SVT:s nya morgonprogram. Foto: TT/SVT

De blir programledare för SVT:s nya storsatsning

Uppdaterad
Publicerad

Prisbelönta journalisten Carolina Neurath och SVT-profilen Pelle Nilsson ansluter nu till André Pops och Karin Magnusson, tillsammans leder de SVTs nya storsatsning Morgonstudion i höst.
– Det här känns som en otroligt rolig, svår och spännande utmaning som på en gång kändes självklar att tacka ja till, säger Carolina Neurath till SVT.

För den som slår på SVT den 28 augusti kommer innehållet att se annorlunda ut. Ett morgonprogram som ska ha en ny framtoning och som helt inriktar sig på nyhetsflödet – det är konceptet med SVT:s nya morgonprogram Morgonstudion.

Tunga namn

Sedan tidigare är det klart att Karin Magnusson och André Pops ska vara huvudprogramledare. Nu läggs ytterligare två tunga namn till på listan: Carolina Neurath från Svenska Dagbladet och SVTs Pelle Nilsson. De förstärks på nyhetsplats av Alexander Norén och Åsa Avdic, som nu arbetar på Gomorron Sverige.

LÄS MER: Karin Magnusson till SVT:s nya morgonprogram

– Jag är övertygad om att vi tillsammans ska göra ett modernt, rappt, nyfiket, nyhetsdrivet och angeläget program med värme som blir allas självklara start på dagen, säger Pelle Nilsson till SVT.

LÄS MER: André Pops lämnar Vinterstudion – blir ankare för nya morgonprogrammet

Carolina Neurath ser fram emot sitt nya jobb:

– Jag är väldigt samhällsintresserad, och tycker det ska bli kul att få grotta mer i alltifrån politik och utrikesjournalistik till aktuella snackisar, säger hon.

Neurath är en av landets mest spännande journalister. Hon har journalistisk spets och har redan fått flera professionella utmärkelser. Med sin ekonomibakgrund är hon en stor tillgång och blir ett bra komplement till de övriga programledarna, säger Ulf Johansson programchef på SVT Nyheter.

”Spännande journalister”

Pelle Nilsson har etablerat sig i de unga åldersgrupperna som ankare i Lilla Aktuellt och har därefter gått vidare med både det nuvarande morgonprogrammet och krävande fördjupningar i Aktuellt, säger Ulf Johansson, programchef på SVT Nyheter.

Alexander Norén blir nyhetsprogramledare. Foto: TT


Alexander Norén och Åsa Avdic är välkända profiler för SVT:s publik och de blir nu en del av det nya team som ska leverera Sveriges mest spännande nyhetsprogram på mornarna.

Åsa Avdic blir nyhetsprogramledare. Foto: TT

Ulf Johansson, programchef på SVT Nyheter, hyllar de nya programledarna.

– Det här är ett rent dreamteam till vår nya morgonsatsning. Tillsammans kommer det här gänget att leverera Sveriges mest spännande nyhetsprogram till hösten, säger Ulf Johansson programchef på SVT Nyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.