Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att gärningsmännen är så motiverade gör det svårt för polisen att stoppa skjutningarna enligt Catrine Kimerius Wikström, chef för polisområde Stockholm syd. Foto: Tommy Bergman

Polisen om Södertälje: ”De bryr sig inte om andras eller sitt eget liv”

Uppdaterad
Publicerad

Efter skjutningarna i Södertälje utökar polisen sin närvaro men ser utmaningar i att förhindra ytterligare mord och mordförsök, enligt Catrine Kimerius Wikström, chef för polisområde Stockholm Syd.

– Framförallt behöver vi gripa de här personerna och ta deras vapen, säger hon till SVT Nyheter.

De senaste veckornas våldsspiral i Södertälje med fem skjutningar och tre döda misstänks ha kopplingar till tidigare våldsdåd.

– Det finns en stor risk för vedergällning och ytterligare skjutningar. Det får vi vara beredda på, men vi gör allt vi kan för att förhindra det, säger polisområdeschefen Catrine Kimerius Wikström till SVT.

Våldsspiralen i Södertälje

Förutom fokuset på att hitta vapen försöker polisen göra sin närvaro i det drabbade området mer synligt.

– Utmaningen är när man är så motiverad som de här gärningspersonerna förefaller vara. De bryr sig inte riktigt om ifall vi är här eller om andras liv, eller sitt eget, säger hon till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet