Oscar Anerud och Felix Maiers kompis Erik dog i flygkrashen Foto: SVT

Deras kompis dog i flygkraschen

Uppdaterad
Publicerad

En barnfamilj från Åkersberga fanns med på planet som blev nedskjutet i Iran förra veckan. Oscar och Felix gick i samma klass som en av de båda bröderna i familjen. I Lilla Aktuellt berättar de om den jobbiga tiden efter beskedet om sin kompis.

– Det jobbigaste är att han aldrig kommer på rasterna eller finns kvar på sin plats, säger Felix Maier.

Vid fotbollsplanen i Åkersberga vajar flaggan med klubbemblemet på halv stång. I helgen hade laget träning för första gången sedan flygplanskraschen, och en av spelarna saknades. Oscar och Felix gick i samma klass som den äldsta brodern. De spelade även fotboll tillsammans med honom.

– Han var en av de bästa i laget. Det kändes konstigt att spela utan honom, säger Oscar Anerud.

Hedrade honom med tårta

Oscar nåddes av beskedet att hans bästa kompis hade dött i kraschen på kvällen när hans pappa hade sett passagerarlistan från planet.

– Det första jag tänkte var att inget är bekräftat, att han fortfarande kan leva. Men sen visade det sig ju att det inte var så, säger Oscar Anerud.

För några dagar sedan skulle Erik ha fyllt 10 år. Felix familj bestämde sig för att hedra honom genom att äta tårta och fira hans födelsedag.

– Det var gott med tårta och det kändes lite bättre när man får fira honom. Det känns som att han fortfarande finns kvar när man gör det, säger Felix Maier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.