Det här kommer det pratas om på Miljöpartiets kongress

Publicerad

Miljön har alltid varit den viktigaste valfrågan säger Isabella Lövin (MP). På kongressen idag samlas flera miljöpartister för att prata om partiets framtid.

– Vi fokuserar på den viktigaste frågan för mänskligheten just nu, det är klimatfrågan och miljöfrågan, säger Isabella Lövin (MP)

På kongressen idag som har tema ”Nu – Klimatet kan inte vänta” kommer miljöpartiet prata om flera åtgärder för att rädda klimatet. Som att dra ner på bensin, få rena hav, skaffa höghastighets tåg med mera.

Inför valet är miljöpartiet nära att åka utanför riksdagspärren och de jobbar hårt med att synas. De har både tappat väljare och partimedlemmar.

– Om vi har så här låga siffror efter valet, då kanske vissa tycker att vi ska sitta i opposition en mandatperiod, men det beror ju på vad väljarna röstar på, säger Isabella Lövin (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.