Detta är #syrien200

Publicerad

200 personer har delat med sig av hur sina liv såg ut före kriget, hur deras liv förändrades när kriget kom, och hur livet blev efter att de flytt. Det här är #syrien200.

Förra hösten såg vi en av de största flyktingströmmarna till Europa i modern tid. Många kom till Sverige.

Vi rapporterade om kaos i flyktingmottagandet, brist på sängplatser, frivilliginsatser och senare – om gränskontroller och förändrad asylpolitik. Den största gruppen asylsökande kom från Syrien. Över sex miljoner människor har lämnat sina hem. De flesta har flytt till grannländerna, drygt 111.000 syrier har kommit till Sverige. Det nu mer än fem år långa inbördeskriget är den dödligaste rådande konflikten i världen.

I ett unikt projekt har SVT Nyheter bett 200 av de som flytt Syrien och kommit till Sverige att berätta om sina liv. Vi har fått kontakt via sociala medier och besökt asylboenden runt om i Sverige. 200 personer har valt att dela sina historier med oss –  om livet i Syrien, flykten och deras nya tillvaro i Sverige.

Berättelserna är deras!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer