Foto: Henrik Montgomery / TT

Duell mellan Andersson och Kristersson i kvällens Aktuellt

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomi och brott och straff blir huvudfrågorna när Magdalena Andersson (S) och Ulf Kristersson (M) möts i en duell i Aktuellt i kväll.

– Det är frågor som många i Sverige oroar sig över just nu och då vill man veta vad statsministerkandidaterna tycker. Man kan säga att det är valrörelsens första partiledarduell mellan statsministerkandidaterna, säger programledaren Katia Elliott som håller i debatten.

Kvällens duell är viktig för både Magdalena Andersson och Ulf Kristersson. Det är båda kandidater att leda landet i höst och människor behöver veta hur de är – och hur de debatterar mot varandra, enligt Katia Elliott.

– Man vill ju ha förtroende för det partiet och den ledare man väljer och då vill man veta hur de står sig helt enkelt, säger hon och fortsätter:

– Och det är viktiga frågor dessutom.

”Vi tror att tittarna vill ha svar”

Katia Elliott om kvällens duell: Jätteviktig för båda statsministerkandidaterna. Foto: SVT

Har du några särskilda strategier när du intervjuar två statsministerkandidater?

Det är att försöka få dem att faktiskt debattera frågan som vi ställer och inte prata om andra saker. Det brukar vara det allra svåraste. De har ju sina ”oneliners” som de vill få fram, men vi vill att de ska svara på frågor som vi tror att tittarna vill ha svar på.

– Också att det ska vara rättvist, att de ska få prata ungefär lika länge och få fram sina huvudargument – för det är viktigt för väljarna att veta när de ska gå till valurnorna i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.