Ebba Busch Thor (KD) efter misstroendehotet: ”Hade inte behövt dra det så långt”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen kommer att skjuta upp reformeringen av Arbetsförmedlingen och Vänsterpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna har dragit tillbaka sitt hot om en misstroendeförklaring. Ebba Busch Thor (KD) är glad att regeringen gått med på att backa – men tycker det är onödigt att de ”tog det till den här punkten”.

– Det förvånar mig något att statminister Stefan Löfven inte varit mer lyhörd för den majoritet som uppenbarligen funnits mot det här sättet att göra reformeringen. Man hade inte behövt dra det så långt som hela vägen hit, säger Ebba Busch Thor i ”Mats möter”.

Att regeringen nu valt att backa i frågan som gav upphov till hotet om misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) är hon däremot nöjd med:

– Framförallt var det helt nödvändigt, för det går inte att avtala sig förbi en majoritet i riksdagen och det har januaripartierna nu fint fått lov att förhålla sig till.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.