Spela klippet för att höra Ebba Busch Thor berätta om relationen till Annie Lööf. Foto: SVT/Skavlan

Ebba Busch Thor (KD) om relationen till Annie Lööf (C): ”Jag såg att hon inte var nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

I partiledardebatten i slutet av januari hettade det till mellan de forna allianskollegorna Annie Lööf och Ebba Busch Thor. KD-ledaren bröt mot en tidigare policy inom Alliansen och tog replik på Centerpartiets Annie Lööf. I veckans avsnitt av ”Skavlan” berättar Ebba Busch Thor om händelsen.

– Vi känner varandra ganska väl så jag såg att hon inte var helt nöjd med situationen.

Det politiska Sverige förändrades i samband med januariavtalet och överenskommelsen mellan S, C, L och MP. Det menar Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i en intervju i SVT:s ”Skavlan”.

– Det är flera tusen dagar sedan två allianspartiledare tog replik på varandra. Det går att höra i undertonen att Annie Lööf inte är helt nöjd.

Har relationen mellan dig och Annie ändrats?

– Ja, det är klart att den har gjort. Den har ändrats i grunden.

Se mer i klippet ovan. Hela intervjun med Ebba Busch Thor sänds i ”Skavlan” på SVT1 fredagen den 15 februari klockan 21:00. Programmet sänds också i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.