Advokat Thomas Olsson företräder Ebba Busch. Foto: Arkivfoto/TT

Ebba Buschs advokat: ”Hon ser med tillförsikt fram emot resultatet”

Publicerad

KD-ledaren Ebba Busch och hennes advokat Thomas Olsson inväntar nu besked från åklagaren om vad nästa steg i förundersökningen om grovt förtal blir.

– Hon ser med tillförsikt fram emot resultatet, säger Thomas Olsson.

Överåklagare Anders Jakobsson har beslutat att inleda en förundersökning om grovt förtal mot KD-ledaren.

Ebba Busch har själv ännu inte kommenterat beskedet, och Kristdemokraternas presschef hänvisar alla frågor om målet till advokat Thomas Olsson.

– Vi har i dag på förmiddagen blivit upplysta om att åklagaren har valt att inleda en förundersökning, säger Thomas Olsson till SVT Nyheter.

Nekar till brott

Thomas Olsson säger att Ebba Busch tillbakavisar alla anklagelser om påstådda brott.
– Vi vill inte offentligt uttala oss om en pågende utredning utan avvaktar åklagarens beslut. Ebba Bush ser med tillförsikt fram emot resultatet av förundersökningen.

Vad blir nästa steg nu?

– I det läge förundersökningen är i just nu så är det åklagaren som beslutar om hur handläggningen i ärendet ska fortsätta. Ebba Busch har inte inte delgivits misstanke om brott, utan det vi vet om utredningen är det vi har kunnat läsa oss till via media.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer