Foto: TT

Efter hoten – Marcus Birro slutar twittra

Publicerad

Marcus Birro har bestämt sig för att stänga sitt twitterkonto. Skälet är den hatiska tonen.

I dag meddelade skribenten och författaren Marcus Birro att han slutar twittra eftersom han inte klarar den råa och hatiska tonen som också innehåller hot.


Vad fick dig att stänga Twitterkontot?

– Jag har tänkt på detta länge. Dagens hat och hot fick mig att äntligen ta beslutet. Jag skyller inte ifrån mig. Jag är för klen för att palla den grova tonen. Lika bra då att dra sig ur. Jag fyller 42 i år och har viktigare saker att göra med mitt liv än att vara hatad på Twitter. Hat har jag fått utstå under rätt lång tid. Men detta med hot är något nytt. Då får det räcka.

– Vilka reaktioner har du fått på beslutet?

– Många varma, fina hälsningar.

– Har du polisanmält eventuella hot?

– Nej, inte ännu. Får se hur jag gör.

Marcus Birro vill själv inte gå in på exakt vilket eller vilka inlägg som fått honom att fatta beslutet. Under dagen har flera av inläggen i hans  twitterflöde haft karaktären av grova påhopp, flera med kopplingar till, eller som kommentarer till, vad Marcus Birro själv skrivit om fotbollen och om dagens händelse i Helsingborg då en djurgårdssupporter omkom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer