Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Influencern Nicole Wennerström Larsson: ”De har photoshopat sönder både före- och efterbilden”. Foto: SVT/Dokument inifrån

Efter Paradise hotel: ”Klinikerna krigade över vem vi skulle gå till”

Uppdaterad
Publicerad

Ganska snart efter att Nicole Wennerström Larsson syntes i Paradise hotel började kliniker höra av sig med erbjudanden om behandlingar och ingrepp. Hon skrev på ett avtal med Monokliniken i Turkiet och gjorde sedan reklam för dem – trots att hon var missnöjd med ingreppet och kliniken spred retuscherade bilder av henne. 

Ungefär en månad efter att Nicoles medverkan i Paradise hotel börjat sändas kom de första meddelandena från skönhetskliniker som erbjöd botox och fillers.  

–  De krigade över vilka vi skulle gå till. När man har fått fler följare, då började större kliniker höra av sig om kirurgi och så, berättar hon i SVT:s Dokument inifrån: Priset vi betalar. 

När Monokliniken i Turkiet hörde av sig ingick hon ett avtal om att få ingreppet Brazilian butt lift mot att göra reklam för dem. 

– Jag tänkte ‘fan va bra! Här har jag pröjsat femtio papp för ett par bröst, och så kan jag få det gratis’, säger Nicole Wennerström Larsson. 

“Får inte säga något negativt” 

Men resultatet blev inte som väntat. Allt hon hört om kliniken var lovord från andra influencers. Efter att ha skrivit på avtalet blev det tydligt varför. 

– Det står inte att man inte får säga något negativt om dem, det står att du får bara prata positivt, berättar hon i dokumentären. 

SVT har sökt Monokliniken vid flera tillfällen men de har meddelat att de inte vill bemöta kritiken. 

Se Dokument inifrån: Priset vi betalar måndag den 12 december 20.00 på SVT 1 eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.