Ej representation enligt Skatteverket

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Skatteverket är flera av de mötestyper som Maud Olofsson haft inte att se som representation.

-Det ska inte ske för ofta. Högst varannan vecka eller något. Det ska vara ett mellanrum, det får inte vara återkommande möten, säger skattehandläggaren Agneta Gyllencreutz.

 
Om du äter frukost och lunch varannan vecka med dina närmaste kollegor?

 
-Då är det inte intern representation. Och då blir det då förmånsbeskattning.

 
Men om man då pratar jobb, ska det inte ses som ett verksamhetsfrämjande samtal och då definieras som representation?


-Nej, det gör det alltså inte. Om du och jag arbetar på samma ställe och pratar arbete och går ut på en gemensam lunch så är inte det som att räkna som intern representation. Utan då har du ett arbetsmöte, säger hon.

Totalt har Maud Olofsson under knappt fyra år representerat drygt 150 gånger. Majoriteten av gångerna är intern representation. Under vissa månader har hon representerat ett tiotal gånger per månad. Det vill säga i genomsnitt mer än två gånger i veckan.

Summorna är oftast inte stora. Totalt har hon internrepresenterat under den period SVT granskat för cirka 26.000 kronor.

När det gäller hennes externa representation vid middagar för utländska gäster och dylikt kan det röra sig om större belopp.

Sveriges Television har sökt Maud Olofsson och Annie Lööf. Men båda hälsar via sina pressekreterare att de inte vill kommentera uppgifterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar representationen

Mer i ämnet