”Norlén har utsett sig själv till sonderingsperson, men om han inte sitter på ett magiskt trollspö har jag svårt att se hur han ska lyckas”, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein. Foto: Caroline Nilsson/SVT

SVT:s Elisabeth Marmorstein: ”Norlén behöver ett magiskt trollspö”

Uppdaterad
Publicerad

Talmannen utser inte en ny sonderingsperson utan kommer att inleda gruppsamtal med olika partikonstellationer. SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein analyserar vad det nya beskedet faktiskt betyder.

Under tisdagen inleds det nya samtal som kommer att hållas mellan olika partiledare tillsammans med talmannen. Dessa är gruppsamtal inom olika konstellationer som fungerar som alternativ till regering.

Det innebär att Andreas Norlén (M) nu tar en mer aktiv roll i sitt arbete som talman.

Regeringsbildningen

– Norlén har utsett sig själv till sonderingsperson, men om han inte sitter på ett magiskt trollspö har jag svårt att se hur han ska lyckas, säger Marmorstein.

Få reda på mer om vad talmannens besked betyder i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regeringsbildningen

Mer i ämnet