– Det kan bli stora rörelser de här kommande dagarna och det är därför som de här två sista dagarna är så betydelsefulla, säger SVT:s politikreporter Elisabeth Marmorstein. Foto: SVT Nyheter

Elisabeth Marmorstein om Moderaterna: ”Välkommen framgång för en pressad partiledning”

Publicerad

Vänsterpartiet tappar och Moderaterna ökar, med bara dagar kvar till EU-valet. Skulle valresultatet från Novus mätning stå sig är det första gången sedan 2010 som Moderaterna går framåt.

– Det skulle förstås vara en välkommen framgång för en pressad partiledning, säger SVT:s politiska reporter Elisabeth Marmorstein. 

Moderaterna går visserligen framåt, men Sverigedemokraterna ser ut att bli större. Det har aldrig tidigare hänt i ett val. 

– Det skulle förstås ge Jimmie Åkesson ökat självförtroende i hans ambition att Sverigedemokraterna ska bli det ledande oppositionspartiet. 

Se Elisabeth Marmorsteins analys i klippet ovan.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-valet 2019

Mer i ämnet