Här jagar en Porscheägare med misstänkt falskt p-tillstånd SVT:s reporter Foto: SVT

Får frågor om sitt p-tillstånd – börjar jaga SVT:s reporter

Uppdaterad
Publicerad

Den vältränade mannen parkerar sin lyxbil på en plats med parkeringsförbud – och lägger upp ett misstänkt falskt p-tillstånd i rutan. När SVT:s reporter konfronterar mannen hoppar han ut ur bilen och börjar jaga reportern.

Fusket med handikapptillstånd för parkering har ökat kraftigt de senaste åren, visar SVT Nyheters granskning. SVT:s team har stött på flera exempel på misstänkta fuskare – här är ett exempel:

En man parkerar först sin svenska svarta Porsche utanför ett gym i centrala Stockholm och lägger upp det polska p-tillståndet i framrutan. Efter någon timme kör han i väg och parkerar utan för varuhuset Åhlens.

Vi står och väntar en lång stund. Till slut kommer mannen, lång och mycket vältränad i svarta solglasögon gående, utan något synligt handikapp, och sätter sig i bilen.

När vi går fram och pratar med honom och frågar varför han har ett p-tillstånd för handikappade försöker han först få tag på kameran, men hoppar sedan ur bilen och jagar oss, utan att lyckas få tag på oss.

Sedan drar han iväg med en rivstart. Vi ser dock senare att han parkerat utanför Näringsdepartementet, på regeringsbyggnadens enda handikappruta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fusket med handikapptillstånd

Mer i ämnet