Foto: SVT

Per Bolund: ”Finns tyvärr inget bra råd att ge”

Publicerad

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) hoppas att januariöverenskommelsen ska göra det lättare för unga att få en egen hyresrätt. Men på kort sikt blir det fortsatt tufft, säger han i Aktuellt.

– Det tar tyvärr lång tid att bygga ikapp.

SVT har berättat om Caroline, en av många unga som fått kämpa sig fram på bostadsmarknaden. Hon bodde på 35 olika adresser i andrahand på tio år, innan hon fick en egen lägenhet.

– Jag tycker att det är oerhört allvarligt, och såklart en väldigt jobbig situation att vara i. Många unga delar hennes erfarenhet och anledningen är att vi haft många år med för lite bostadsbyggande. Oavsett regering så har den inte levererat den politik som behövs, säger Per Bolund.

Vad ska unga göra för att få sin första, egna bostad?

– Det finns tyvärr inget bra råd att ge, utan det är en väldigt svår bostadsmarknad. Det som är glädjande är att det under de senaste åren byggts på en annan nivå. På hyressidan byggs det mer än på mycket länge, men det kommer ta väldigt lång tid innan man kan bygga ikapp.

Se en del av intervjun med finansmarknadsminister Per Bolund i spelaren ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.