Foto: Pontus Stenberg

Flera olyckor i vintertrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Flera krockar, och en omkullvält lastbil på E4:an. Vinterväglaget gör sig påmint i trafiken i landet under lördagen.

SMHI har även gått ut med en klass 1-varning i bland annat Dalsland, där kraftiga snöfall är på ingång.

Vinterväglag råder, och Trafikverket uppmanar alla att ta det lugnt, hålla avståndet och se till att ha gott om tid om man ska ge sig ut på vägarna.

– Det har varit en del olyckor, men få som har påverkat trafiken i större omfattning, säger Sara Lindström på Trafikverket på lördagseftermiddagen.

Ett undantag är E4:an norr om Norrköping som stängdes av efter att en lastbil vält omkull. Trafiken skulle vara igång igen runt klockan 17 på lördagen.

Även utanför Gävle påverkades framkomligheten på E4 efter att en personbil kört in i räcket strax efter 15-tiden på lördagen.

I södra Sverige är det riktigt halt på vägarna, och flera olyckor har inträffat under lördagen. Bland annat ska flera personbilar varit inblandade i en kollision på E6:an på Hallandsåsen under förmiddagen.

Varning för kraftiga snöfall

I Västsverige har SMHI gått ut med klass 1-varning då ett kraftigt snöfall förväntas komma in framåt sen lördag och natten mot söndag. Mest snöfall väntas i Dalsland. Där kan det komma 20-30 centimeter nysnö.

Även i sydvästra Värmland samt i Skåne, Blekinge och Kalmar län har det utfärdats en klass 1-varning för snöfall. Här väntas det falla mellan 10 och 20 centimeter nysnö.

Personbilar i frontalkrock

Öster om Västerås, på länsväg 693 var två personbilar inblandade i en frontalkollision tidig eftermiddag. I bilarna satt fem personer, varav två barn. Två personer fördes till sjukhus efter olyckan.

Även på Harnöleden i Falun krockade två personbilar varav en med hästsläp under eftermiddagen. Ingen person eller häst ska dock ha kommit till skada.

Utanför Sälen ska en man förts till sjukhus efter att ha kört in i ett träd med sin skoter under förmiddagen.

I Västerbotten körde en bil av vägen i Hällfors strax efter 17.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.