Flera skadade fördes till Malmö sjukhus efter jätteslagsmålet. Akutmottagningen spärrades därefter av för att undvika mer bråk på platsen. Foto: Mikael Nilsson

Flera skadade i stort slagsmål

Ett omfattande slagsmål bröt ut i Oxie centrum strax utanför Malmö vid 19-tiden på lördagskvällen. Enligt polisen var uppemot 150 personer inblandade.

Tre fick lindriga knivskador fördes tillsammans med ytterligare en person till Malmö sjukhus. Vid tretiden på söndagsmorgonen hade polisen gripit två personer på platsen, misstänkta för grov misshandel.

–Det är knivar och brädor och basebollträn som har använts, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Enligt polisen hade ett stort antal personer, uppemot 200 människor samlats på en parkering i centrala Oxie, när en bil dök upp på platsen. Ett vittne beskriver för Sydsvenskan hur flera personer hoppade ur bilen.

–De öppnade bakluckan och plockade ur knivar och några pallar därifrån. Sen attackerade de den andra gruppen med föremålen, säger vittnet.

–Det var ett jättebråk. Folk låg avsvimmade och blodiga på marken, säger ett ögonvittne till Aftonbladet.

Tre gripna efter skottlossning

Men jättebråket fortsatte under natten. Polisen tvingades spärra av akutmottagningen till Malmö sjukhus sedan ett stort antal anhöriga till de skadade dykt upp på platsen.

Vid midnatt utsattes en bostadsfastighet i Oxie för en skottlossning. Någon sköt flera skott genom ett fönster uppger polisen för SVT Nyheter.

–Ingen människa skadades av skotten, uppgav Hans Nilsson, vakthavande befäl på malmöpolisen.

Tre personer omhändertogs dock misstänkta för att vara inblandade i skottlossningen, vid tretiden hade de ännu inte delgivits någon misstanke om brott.

Fejd mellan familjer

Även på ytterligare en adress i Oxie rapporterades det om bråk. Polisen beskriver jättebråket som en fejd mellan två släkter, men vill inte bekräfta att skottlossningen haft med fejden att göra. Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska dock så vara fallet.

Under natten fortsatte polisen att genomföra förhör och tekniska undersökningar på de olika platserna

–Vi har ett stort antal vittnen till bråket och vi genomför massor av förhör just nu, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer