Foto: Janne Danielsson/SVT

Flera SVT-fotografer vinnare av fotopris

Publicerad

Det prestigefyllda tv-fotopriset Gyllene Snittet tilldelas i år flera fotografer som jobbat med SVT-produktioner. En av de stora vinnarna är Christoffer Hjalmarsson för SVT-serien ”36 dagar på gatan”.
– Det är otroligt ärofyllt och jag är väldigt tacksam, säger han. 

Det är Tv-fotografernas förening som ligger bakom priset Gyllene Snittet. Bland prismottagarna finns fler fotografer som arbetat med SVT-produktioner.

Vinnare i kategorin Årets prestation är Christoffer Hjalmarsson för dokumentärserien ”36 dagar på gatan”, med motiveringen: ”Inspelningen av ”36 dagar på gatan” är helt enkelt en prestation på så många plan.”

I SVT-dokumentären 36 dagar på gatan bestämmer sig SVT-journalisten Christoffer Hjalmarsson att försöka leva som hemlös.

”Ödmjuk och tacksam”

– Jag är väldigt ödmjuk och tacksam över att få priset. Och jag kan till viss del hålla med dem om att det är en prestation i sig, säger Hjalmarsson.

Övriga vinnare är Dragan Zivojinovic, som bland annat jobbat med Melodifestivalen, David Nilsson, Martin Lundqvist och P-O Lantto, ofta förstefotograf i SVT-produktioner.

Ett specialpris tilldelas även fotograferna Paul Möllerstedt, Magnus Ader Berg och Robin Hofwander för P3 Guld.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer