Annandagstrafiken har varit olycksdrabbad på flera håll i landet. Foto: SVT

Dödsfall i annandagstrafiken – flera olyckor i landet

Publicerad

Två äldre personer har avlidit efter en trafikolycka i Småland. Och i Västra Götaland är E45 avstängd i båda riktningar efter en allvarlig trafikolycka. SMHI har gått ut med en klass 1-varning för blixthalka i flera delar av landet mitt under jultrafiken.

Strax efter klockan ett larmades polisen om en trafikolycka på riksväg 25 öster om Nybro, där en lastbil och en personbil ska ha kolliderat. Enligt polisen rör det sig om en allvarlig olycka, och flera personer fördes med ambulans till sjukhus. Två personer, en äldre kvinna och en äldre man, har avlidit.

Samtidigt har flera trafikolyckor skett även i andra områden. Tre personbilar har varit inblandade i en trafikolycka söder om Lilla Edet på E45. Motorvägen har stängts av i båda riktningarna. En av bilarna ligger på taket vid järnvägsspåret, och tågtrafiken har tillfälligt stoppats. Vägen stängdes av, men har nu öppnat igen enligt polisen.

Flera bilar, bland annat en lastbil, var inblandade i en krock på E4 vid Örkelljunga strax före klockan 16.

Stor trafikpåverkan

Tre personer har förts till sjukhus efter att en minibuss fått sladd och hamnat i diket längs väg 363 utanför Rusksele. Det råder begränsad framkomlighet under räddningsarbetet.

En personbil har kolliderat med ett träd i Sölvesborg. Ett av körfälten på Sölvevägen har spärrats av. Det är inledningsvis oklart om föraren ådragit sig några skador.

Ett körfält stängdes av på E4 vid Vaxmyra, efter att en personbil fått sladd och åkt av vägen. Trafikverket skriver i ett meddelande att det kommer få stor inverkan på trafiken.

I Västernorrland fick en bil sladd när den tvärnitade efter att en trafikpolis vinkat till föraren. Det hela skedde framför SVT Västernorrlands rullande kamera, efter en intervju med trafikpolisen. Se videon här. Flera olyckor i annandagstrafiken

Plötslig ishalka

En klass 1-varning utfärdades redan under juldagen, och är fortsatt aktuell under annandag jul. Den gäller för Västernorrlands län, Jämtlands län, Dalarnas län och Värmlands län.

En lastbil har hamnat i diket på E45 norr om Orsa. Ingen person skadades, och vägen var länge avstängd.

– Det är rena blankisen från Orsa och norrut, säger Johan Szymanski, räddningschef vid räddningstjänsten i Mora.

Två bilar krockade på E4 vid Helsingborg strax efter klockan 14. Det finns inga uppgifter om personskador, och trafiken flöt på som vanligt strax före 15.

En person har förts till sjukhus efter att en bil kolliderat med ett träd på E14 i Åre. Bitvis har det varit totalstopp i trafiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer