Se hur det ser ut på olycksplatsen. Foto: Brottsplats STHLM

Flera trafikolyckor i snökaoset – här är de drabbade vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Snökaoset har slagit till mot Sverige på allvar och under förmiddagen har flera olyckor skett. På E18 utanför Stockholm inträffade en masskrock där nio fordon var involverade. På E6 utanför Kungälv är vägen avstängd sedan en lastbil plötsligt började brinna.

Omkring kl 10.30 var åtta bilar och en lastbil inblandade i en masskrock på E18 i Bålsta, i riktning mot Stockholm, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Vägen stängdes av helt under räddningsarbetet. Vid 12-tiden kunde ett körfält öppnas, men trafiken går mycket sakta.

Foto: Brottsplats Stockholm

Enligt räddningstjänsten är en person skadad och kommer att föras till sjukhus. Personen ska dock vara talbar.

– Det är en väldigt utdragen olycka, krockarna är utspridda över vägen. Det är glashalt på platsen, jag har har aldrig varit med om sånt väglag, säger SVT Nyheter Uppsalas reporter Magnus Hellström som befinner sig på plats.

Trafikolyckor längs E18 och E20

Strax före den stora olyckan i Bålsta, vid 10-tiden, larmades räddningstjänsten om en olycka på E18, mellan Trafikplats Eriksberg (126) och Trafikplats Sörstafors (125), i riktning mot Örebro, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

I samma veva skedde en olycka på E20 söder om Kvicksund då en personbil körde in i en lastbil och på E18 strax utanför Köping körde en personbil in i mitträcket och både ambulans och polis larmades ut.

Vid 11.10-tiden kom också ett larm om att två personbilar ska ha krockat längs väg 76 i Skutskär, Älvkarleby kommun.

Lastbil i brand utanför Kungälv

På E6 i höjd med Rödbo utanför Kungälv började en lastbil av oklar anledning att brinna omkring kl 11.30. Vägen är helt avstängd i norrgående riktning. Det finns ingen prognos för när den kan öppna igen.

En lastbil brinner på E6 i Kungälv. Foto: Linus Olsson

Föraren ska själv ha lyckats ta sig ur bilen. När räddningstjänsten kom till platsen var hytten övertänd men kan kunde snabbt få kontroll över branden.

– Nu står den vid vägrenen, den är släckt men det är fortfarande kraftig rökutveckling, säger Lars Larsson till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.