Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Klart att det delvis är frustrerande, det läcker ut väldigt lite” – Följ med bakom kulisserna i riksdagen. Foto: Emil Larsson/SVT

Expressen-reportern: ”Politikerna gör det nästan till en sport”

Publicerad

Ulf Kristersson (M) är i full gång med uppdraget att försöka bilda regering. Men det är inte mycket av det som sker i förhandlingsrummet som kommer ut till journalister.

– Klart att det delvis är frustrerande. Det läcker ut väldigt lite och politikerna gör det nästan till en sport att det ska läcka ut så lite som möjligt, säger Tomas Nordenskiöld, politikreporter på Expressen. 

En person vars telefon ringer ofta de här dagarna är Moderaternas presschef Niklas Gillström. Den vanligaste frågan han får är ”hur går det i förhandlingarna?”.

– Det är lugnare nu än vad det var 2018. Då var det lite högre tempo, lite mindre respekt för att man skulle jobba. Det berodde nog på att situationen var så mycket mer osäker, säger Gillström.

Följ med SVT:s reporter Kristoffer Törnmalm i riksdagen mitt under förhandlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.