Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Viktor i Arvidsjaur, Omar i Rinkeby, Tobias i Norrköping, Valentina i Borås, Caroline i Helsingborg, Frida i Värmland, Linda i Södertälje, Lena i Östersund, Michelle i Blekinge och Berno i Umeå. Foto: SVT

Följ med SVT:s lokalreportrar i deras vardag

Uppdaterad
Publicerad

I dag drar SVT igång en kampanj som inleds med orden ”Vi älskar lokal journalistik”. Kampanjen består av ett antal filmer som kommer att gå i sociala medier och i sändningarna.

I en serie filmer kommer SVT:s lokalreportrar berätta om sin yrkesvardag och vad som driver dem. Tanken är att berätta om varför det lokala perspektivet är så viktigt för SVT och varför vi satsar.

Den 10 december öppnar vi vår 40:e redaktion i Norrtälje med reporter Tomas Blideman, och för ett par veckor sedan invigde reporter Towe Olsson vår nya redaktion i Karlshamn. Inom de närmaste åren siktar vi mot att finnas på minst 45 orter.

Möt Viktor i Arvidsjaur, Omar i Rinkeby, Tobias i Norrköping, Valentina i Borås, Caroline i Helsingborg, Frida i Värmland, Linda i Södertälje, Lena i Östersund, Michelle i Blekinge och Berno i Umeå. De finns där i det stora, och i det lilla, och de möter publiken varje dag.

– Den lokala journalistiken har nog aldrig varit viktigare än vad den är just nu. Varje dag gör tusentals kolleger i den kommersiella pressen stora insatser för att granska missförhållanden och rapportera om händelser som påverkar läsare och användare – ofta in på skinnet. Nu ökar vi på SVT vår ambition kring det lokala. Vi kommer de närmaste åren att öppna nya redaktioner på orter där vi idag inte finns. Och i vårt riksutbud ska det på sikt finnas ännu fler nyheter som är producerade på andra platser än storstäderna. För att vi älskar lokal journalistik, säger Michael Österlund, programchef Lokala nyheter och minoritetsnyheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer