Förfalskade p-tillstånd säljs öppet på nätet

Publicerad

Goda råd, varningar och rena affärsuppgörelser. På Flashback, Instagram och Facebook diskuteras försäljning av förfalskade handikapptillstånd öppet.

I en tråd på den sociala nätverksidan Instagram från i våras skriver några vänner om problemen med parkering. En kvinnlig bloggare skriver att hon har fått niotusen kronor i parkeringsböter på drygt en månad och att hon är så arg.

En väninna skriver att hon håller med. ”Man blir sååå lack. Fick tre förra månaden”. En tredje väninna skriver då att:

Ffxa ett danskt eller norskt handikappskort så kan du parkera typ överallt utan o betala o utan o få böter. det kan hittas på svarta marknaden för några tusen men det är såååå värt det! tänk bara på datumet, hur länge det håller.”

”Finns hos polarn”

Bloggaren svarar att det låter perfekt och skriver att hon tidigare haft ett. Då skriver väninnan att ”det finns sånna kort inne hos polarn nu ifall de är intressant”.

Väninnan ber sedan bloggaren skicka telefonnumret på Facebook så att de kan göra upp affären.

”Omöjliga att bötfälla”

Det är inte första gången försäljning av parkeringstillstånd för handikappade diskuteras öppet på nätet. I en tråd på hemsidan Flashback från 2012 skriver en handikappad person att han under flera år har sålt handikapptillstånd som han fått efter att han skadats i en olycka.

Det är inte problem att sälja dem”, skriver han och fortsätter med att det är väldigt sällan p-lisorna bryr sig om korten, då de är ”i princip omöjligt att bötfälla”. Han skriver också att tillståndet kostar från 10.000 kronor och uppåt.

”Undvik de svenska tillstånden”

En annan person svarar att det är ockerpris och att ”har ni betalat mer än 2k för ett j*vla bra gjort som gäller minst 1 år, så blev ni lurade”.

Han skriver också att man ska undvika de svenska tillstånden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fusket med handikapptillstånd

Mer i ämnet