Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Förseningarna fortsätter trots avblåst strejk

Uppdaterad
Publicerad
I dag kom beskedet att pilotstrejken är över efter nästan fyra dygn. Trots detta kan det dröja fram till torsdag innan flygtrafiken helt är återställd. Enligt SAS vd Rickard Gustafson kommer det att dröja något dygn innan all flygtrafik är tillbaka till det ordinaire läget.

Strejken är över och SAS ska börja sätta planen i rullning igen. Men än så länge kan man inte räkna med att flyget går. Swedavias presschef Ulf Wallin berättar för SVT Nyheter att det kan ta upp emot två dygn innan flygtrafiken är igång som vanligt.

– Det är inte bara att trycka på en knapp och så är allt som vanligt, säger han, det blir en stor operation och vi förväntar oss många resenärer som får sina resor uppskjutna.

Fel plan på fel plats

Enligt SAS vd Rickard Gustafson kommer det att dörja något dygn innan alla flygtrafik är tillbaka till det normala läget.

– Det kommer ta sig en stund innan vi är åter igen. Många av flygplanen står nu på fel platser, och det blir stora störningar i morgon, men vi bör vara tillbaka till det normala på torsdag, säger Gustafson.

”Resenärer: håll er uppdaterade”

För att bäst hålla koll på om ditt flyg är i tid eller inte uppmanas passagerare, precis som tidigare, att hålla koll på rese- och flygbolagens hemsidor.

– Även om strejken bryts så bör man ta kontakt med SAS eller resebolag och hålla sig uppdaterad om flygen går eller inte, säger Ulf Wallin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pilotstrejk

Mer i ämnet