Foto: SVT.

Främlingar hjälpte Jenny klara hyran

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Lestar har tre jobb men ändå svårt att klara sin hyra. Efter SVT Nyheters rapportering om inkomstskillander mellan en vd och en låginkomsttagare, när Jenny berättade om hur jobbigt det kan vara att få vardagen att gå ihop, har anonyma människor hört av sig och donerat flera tusen kronor.

Tidigare i veckan berättade SVT Nyheter om de stora inkomstskillnaderna mellan en vd och en låginkomsttagare, som fortsätter att öka. En toppavlönad vd inom näringslivet tjänar lika mycket som 77 låginkomsttagare.

Jenny Lestar har tre jobb inom sjukvården, men får ändå inte ekonomin att gå ihop.

– Som timvikarie får jag jobba vissa månader nästan ingenting och vissa månader kanske jag får jobba mycket, berättade Jenny Lestar för SVT Nyheter.

Ska ge dottern en ”oförglömlig födelsedag”

Efter att artikeln publicerats har främlingar hört av sig och skickat pengar till Jenny. Över 16.000 kronor har nu nått fram och en kyrka har erbjudit hjälp med en gammal hyresräkning och alfa-kassan.

– Jag är helt betagen. Det är underbart, jag trodde inte att det fanns så fina människor, säger Jenny Lestar.

En anonym person donerade 15.000 till Jenny. Hon har ingen aning om vem det är som har satt in pengarna på hennes konto.

– Jag skulle verkligen vilja krama den människan, säger hon.

Pengarna kommer bland annat att gå till att betala nästa månads hyra.

– Jag tänkte att det var lika bra för jag jobbar inte lika mycket det här månaden, och sen vill jag ge min dotter en oförglömlig födelsedag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer