Ge nyanlända jobb – få en gräddfil

Publicerad

Företag som tar emot minst 100 nyanlända under en treårsperiod ska få särskild ingång till assistans från Arbetsförmedlingen.

Över 100.000 personer är inskrivna på asylmottagningar i Sverige. Nu vill regeringen se till att de snabbare ska få jobb och skapar därför en gräddfil hos Arbetsförmedlingen för företag som tar emot 100 nyanlända under en treårsperiod, skriver Dagens industri.

– De företag som vill ge minst 100 nyanlända möjlighet att visa vad de går för på arbetsmarknaden får en särskild ingång till Arbetsförmedlingen och tillsammans skräddarsyr man insatser som skapar möjlighet för företagen att ta emot dem, säger statsminister Stefan Löfven (S) till tidningen.

Löfven har i dag bjudit in bland annat kommuner, företag och fackliga organisationer till den nationella samlingen ”Sverige tillsammans” för att diskutera en snabbare integration i det svenska samhället för nyanlända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.