Göran Persson blir pr-man

Publicerad

Förre statsministern och s-ledaren Göran Persson går över till pr-branschen. Han blir seniorrådgivare på pr-byrån JKL ett av Sveriges största konsultbolag.

-Han har en unik insikt i både svenska och europeiska samhällsfrågor. Vi ser det här som en drömrekrytering, säger JKL:s vd Anders Lindberg till SVT Text & webb.

Göran Persson följer sin tidigare presschef Anna Helsén som jobbar på JKL sedan slutet av 2006. Han bedömer att det nya uppdraget tar två dagar i veckan med start den 1 augusti.

Söker andra perspektiv
JKL:s vd Anders Lindberg nämner EU:s relationer med Ryssland, klimatfrågan och den svenska välfärden som områden där Göran Persson kan bidra med nya perspektiv.

-Få människor har levt med de europeiska frågorna in på bara skinnet under så lång tid som Göran Persson.

Han poängterar att företaget inte jobbar riktat mot politiska partier, men säger samtidigt att han ser Göran Perssons partipolitiska erfarenhet som en fördel.

-Det är alltid bra att ha anställda som kan förstå samhällsfrågor utifrån olika utgångspunkter, säger Anders Lindberg.

Flera politiker har arbetat inom byrån
Persson blir heller inte den första politikern att arbeta inom JKL.

I företaget har tidigare MUF-ordföranden Tove Lifvendahl arbetat, precis som finansmarknadsminister Mats Odells statssekreterare Dan Ericsson också gjort.

Göran Persson kommer att jobba halvtid på JKL med start 1 augusti.
Han ville i dag inte kommentera sin nya position.

JKL är Sveriges näst största konsultbolag, störst är bolaget Kreab.

Fakta: JKL

Visa

JKL agerar rådgivare till företagsledningar kring bland annat finansiell kommunikation, börsintroduktioner, krishantering, medierelationer, opinionsbildning och lobbying.

Bolaget har kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, Göteborg och Bryssel.

Antalet anställda uppgår till närmare 100.

Källa: Dina pengar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer