Göteborg – Kvinna mördad av sin sambo

En kvinna hittades död i en lägenhet i Kärra på Hisingen i Göteborg tidigt i morse.

-Det var en man som ringde och uppgav att han tagit livet av sin sambo, säger Thomas Fuxborg, presstalesman för polisen i Västra Götaland, till TT.

Larmet kom strax efter halv halv 6 på morgonen. Mannen gick ut för att möta polisens patruller och kunde gripas under odramatiska former. Närmast väntar en teknisk undersökning av brottsplatsen.

I lägenheten i Kärra på Hisingen fanns fyra barn, som nu har tagits om hand av socialjouren. Av hänsyn till de anhöriga är polisen mycket förtegen om ärendet.

-Vi går inte in på detaljer, men det var deras gemensamma bostad och där bodde också barnen. Det är inga större barn, de är inte myndiga, säger Thomas Fuxborg.

Mannen har uppgett ett motiv för dådet, som polisen dock inte vill gå ut med. Man lämnar inte heller ut någon beskrivning av tillvägagångssättet. Men det råder inga oklarheter kring hur kvinnan bragts om livet.

-Det är ganska uppenbart för oss, säger Thomas Fuxborg.

Under måndagen hålls förhör med mannen. En teknisk undersökning av brottsplatsen och en obduktion av kvinnan kommer också att genomföras.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer