Samtliga passagerare som flög ner från Arlanda till Rhodos den 2 juli coronatestades. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Grekland stoppar Tui:s nästa flyg

Uppdaterad
Publicerad

Inte förrän den 15 juli skulle direktflygen från Sverige få åter börja landa på Grekland. Men i förra veckan fick resebolaget Tui ett särskilt tillstånd för flighterna den 2 och 9 juli.

Den senare ställs nu in, rapporterar Aftonbladet.

– Anledningen är bland annat den uppståndelse som var kring det första flyget i svensk och grekisk media, säger Adam Györki till tidningen.

Coronapandemin

Marknadsföringsresa

Charterbolaget fick sitt specialtillstånd eftersom en andel av passagerarna skulle bestå av journalister. Turistministern Haris Theocharis sade i grekisk media att han beviljade detta i marknadsföringssyfte.

– Vi har hela tiden varit tydliga med att vi skulle ha egna medarbetare, turister och journalister ombord, sa Adam Györki, Tui:s svenska kommunikationschef till Aftonbladet som är på plats på Rhodos.

Skickar tomt plan

Samtliga passagerare testades för covid-19 när de anlände till flygplatsen och ingen har rapporterats smittad, uppger Tui.

Eftersom det nästa inplanerade flyget, den 9 juli, ställs in kommer flygbolaget att flyga ner ett tomt plan för de resenärer som nu befinner sig på Rhodos, skriver Aftonbladet.

SVT söker Tui.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet