Här anländer Greta Thunberg till Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Klimataktivisten Greta Thunberg är nu framme i Lissabon efter att ha färdats över Atlanten till Portugal med katamaranen ”La Vagabond”. Nu kommer hon delta i klimattoppmötet COP25 i Madrid.

Uppståndelsen inför den 16-åriga svenskans ankomst till Portugal har varit enorm. Efter nästan tre veckor till havs klev Thunberg av båten tillsammans med en skylt med det numera världskända budskapet ”skolstrejk för klimatet” i sin hand.

Den knappt 15 meter långa katamaranen ”La Vagabonde” som tagit Thunberg över Atlanten från USA följdes på väg in till Lissabons hamn av Reuters reportrar som från en båt har livesänt hennes sista kilometer in till land.

– Vi kommer fortsätta göra vad vi kan, och sätta press på folk med makt, säger Thunberg efter att hon gått i land, skriver Reuters.

Greta Thunberg kliver i land i Lissabon, Portugal, med ”skolstrejk för klimatet”-skylten i sin hand. Foto: Pedro Rocha/AP/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.