Garant Grillchips återkallas efter det upptäckts att påsarna i själva verket innehåller chips med en annan smak.

Grillchips återkallas – innehåller fel smak

Uppdaterad
Publicerad

Garant Grillchips återkallas efter det upptäckts att påsarna i själva verket innehåller chips med gräddfil och lök-smak. På grund av allergirisk återkallas chipsen, som sålts i flera butiker i landet.

Eftersom chips med sourcream & onion innehåller mjölkpulver som är en allergen kan detta vara till skada för vissa. Mjölkpulvret märks nämligen inte upp på påsarna för grillchips, skriver Axfood i ett pressmeddelande.

– Det här är olyckligt och vi ser som alltid allvarligt på när sådant här sker. Vi utreder nu det hela med leverantören, liksom hur vi kan säkra att det inte inträffar igen, säger Susanna Wadegård, Axfoods kvalitetschef.

Chipspåsarna som stoppas väger 200 gram och har bäst före-datum 26 november 2021.

Axfood skriver i pressmeddelandet att de beklagar det inträffade och uppmanar konsumenter att lämna tillbaka den aktuella varan, mot ersättning, i butiken den är köpt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.