Mårten Roslund. Foto: TT

Grön Ungdom–språkrör avgår

Uppdaterad
Publicerad

Mårten Roslund, språkrör för Grön Ungdom, avgår nu efter en festkväll med toppar inom den del av SDU som senare petades av Sverigedemokraterna.

”Jag har begått misstag och brustit i mitt omdöme. Jag förstår att det har skadat mitt förtroende. Därför avgår jag som språkrör för Grön Ungdom”, skriver han ikväll på sin Facebooksida.

I går publicerade Aftonbladet bilder från kvällen. På bilderna poserar Mårten Roslund tillsammans med förre SDU-toppen Gustav Kasselstrand. Han hade även tidigare ätit ostron och druckit vin tillsammans med SDU-företrädaren William Hahne, enligt tidningen.

”Ville förstå”

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera ur personalen blivit vittne till en tumultartad händelse som Mårten Roslund var inblandad i. När Aftonbladet började ställa frågor till Mårten Roslund om incidenten och bilderna, ljög han först om att han varit på Grand Hôtel den aktuella kvällen. Senare la han själv upp bilderna på Hahne och Kasselstrand och menade att han kontaktat dem för att ”förstå mer om varför rasistiska krafter växer i Sverige”.

Det inlägget bad han sedan om ursäkt för.

Ber om ursäkt för lögn

I det nya Facebookinlägget ber Mårten Roslund om ursäkt för att han ljugit och skriver att ”Miljöpartiets politiker ska aldrig ge utrymme eller legitimitet åt rasism”.

Ikväll meddelar han på Facebook att han avgår.

”Krishanteringens första lag är enkel: Ljug aldrig. Jag ber om ursäkt för att jag har gjort det skriver han.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.