Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sabuni: ”Det är tungt när man vaknar och opinionen visar dåliga siffror” Visa alla (2)
Visa alla (2)

Sabuni: ”Det är tungt när man vaknar och opinionen visar dåliga siffror”

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas partiledare Nyamko Sabunis frågades ut i kvällens Aktuellt. Hon försvarade där de låga opinionssiffrorna – där Liberalerna bara har 3,2 procent i väljarstöd.

– Jag tror att det tar längre tid att nå fram till väljarna än vi haft på oss att kommunicera det, säger hon.

I de senaste undersökningarna har Liberalerna bara 3,2 procent och man har varit parkerade under 4 procent i över ett år. Under torsdagskvällen var det Liberalernas partiledare Nyamko Sabunis tur att frågas ut i halvtidsutfrågningen i Aktuellt.

– Stämningen är överraskade god. Klart det är tungt när man vaknar och opinionen visar dåliga siffror men vi har också kommit samman, formulerat vår vision med vår politik för kommande mandatperiod.

”Ska göra ett bra val 2022”

Hon hoppas att partiet ska växa i takt med att de får ut sin politik.

– Det handlar om att skapa en större trygghet i samhället, om att skolan ska leverera, att alla barn lämnar grundskolan med behörighet och så måste vi slå hårt mot kriminaliteten.

Varför fungerar det inte?

– Jag tror att det tar längre tid att nå fram till väljarna än vi haft på oss att kommunicera det. Det har nu varit en krishantering med en pandemin i sex månader och jag ser nu två år framför mig där vi har en politik där vi ska ta ansvar för de utmaningar som Sverige står inför och så kommer opinionen att följa efter på det.

– Min ambition är att vi ska göra ett bra val 2022. Jag leder ett parti som mår mycket bättre i dag.

”Finns bara ett sådant parti”

Tidigare partiledare Bengt Westerberg är inte främmande för tanken att Centerpartiet och Liberalerna ska slås ihop.Han menar att det kan vara så att det inte finns utrymme för två Socialliberala partier.

– Jag anser bestämt att Sverige behöver och förtjänar ett frihetligt liberalt parti utan särintresse och det finns bara ett sådant parti, säger hon om Westerbergs uttalande.

Se hela intervjun i  Aktuellt-sändningen:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer